Fakton Development

Gedelegeerd ontwikkelaar Overhoeks Amsterdam

Fakton Development werkte in samenwerking met Amvest als gedelegeerd ontwikkelaar aan het project Overhoeks, fase 3.1. Dit woningbouwproject met 126 koopappartementen en 164 huurappartementen wordt door Amvest ontwikkeld op het voormalige Shellterrein in Amsterdam Noord. Koper van de huurappartementen is het Residential Core Fund van Amvest.

Overhoeks fase 3.1 kenmerkt zich door de ruimtelijke opzet bestaande uit twee parkeervoorzieningen die door ophoging van het terrein en beplanting aan het zicht worden onttrokken. Bovenop deze parkeervoorzieningen worden twee blokken met ieder twee woontorens gerealiseerd. Overhoeks ligt in Amsterdam Noord aan het IJ. De appartementengebouwen zijn door vier gerenommeerde architectenbureaus, KCAP, DP6, JSA en DOK, op een hoog architectonisch niveau ontworpen. De vier appartementengebouwen vormen een fraai ensemble gesitueerd in een door Sant & CO ontworpen buitenruimte.

Fakton Development was betrokken bij de totstandkoming van het Definitief Ontwerp en het indienen van de omgevingsvergunning. Aansluitend was Fakton Development verantwoordelijk voor het aanbestedingstraject en de verdere uitontwikkeling door bouwbedrijf de Nijs, van Technisch Ontwerp en Uitvoeringsgereed Ontwerp naar realisatie. Daarnaast was Fakton Development betrokken bij het opzetten van het verkooptraject en de afhandeling van de grondaankoop van de gemeente.

Team
john-van-den-kleyenberg-zw_employee_photo
John van den Kleyenberg
Projectmanager
Eigenschappen
Locatie:
Overhoeks, Amsterdam
Opdrachtgever:
Amvest
Opdrachttype:
Gedelegeerd ontwikkelaar
Aantal:
290 woningen
Project afbeeldingen
john-van-den-kleyenberg-zw_employee_photo

Meer weten over dit project?

Neem dan gerust contact op met John van den Kleyenberg