Partners en publicaties

Fakton Verbindt

Met het maatschappelijk belang voor ogen gaan wij altijd op zoek naar de juiste verbinding. Tussen publiek en privaat. Tussen gemeenten, corporaties, ontwikkelaars en beleggers. En natuurlijk de eindgebruiker. We hebben een drang om te vernieuwen. In iedere collega zit een professional en ondernemer tegelijk, die het beste uit een project probeert te halen. Die zichzelf blijft challengen. Scherp blijft. En scherp houdt. En die zijn en haar winnaarsmentaliteit wil delen. Binnen de organisatie. Maar vooral ook daarbuiten. Want alleen als je dingen deelt, krijgt het waarde. Samen kom je altijd verder, bereik je meer en haal je de mooiste resultaten.

Wij delen, we geven en nemen, in een breed netwerk. Hieronder lees je meer over onze partners en onze publicaties.

Kennis- en netwerkpartners

Wij staan in continue verbinding met diverse partners in ons netwerk: we geven les aan toonaangevende instituten en we delen onze kennis en ervaring op congressen, beurzen en andere events. Wij zijn trots dat wij deel uit mogen maken van en mogen bijdragen aan een breed netwerk. Zie hieronder enkele van onze kennis- en netwerkpartners uitgelicht:

Boeken en publicaties

‘Kennis is macht, kennis delen is kracht’, een vanzelfsprekendheid binnen Fakton. Graag delen wij onze kennis, om samen verder te komen. Download hier onze boeken en meest recente publicaties.

Geïnteresseerd in onze boeken ‘Vastgoedrekenen met Spreadsheets’ en ‘Investeren in vastgoed, grond en gebieden’? Bestel ze hier: Boeken – SPRYG Real Estate Academy

Bekijk al onze publicaties

Deelnemingen

Data wordt steeds belangrijker in het geven van richting aan de diverse complexe uitdagingen in onze leefomgeving. Strategische en financiële vraagstukken zijn meer en meer datagedreven. Met focus op ons eigen ambacht, participeren wij met ons platform in twee bedrijven met een sterke kerncompetentie op data.

Springco

Springco is een jong bedrijf gespecialiseerd in urban analytics. Met de nieuwste datatechnieken voorspelt zij het gedrag en de voorkeuren van mensen. Wij delen het geloof in de uniciteit van de mens en dat het zicht op die mens bijdraagt aan betere en meer duurzame strategische keuzes.

Batavia de Facto

Fakton is voor 50% aandeelhouder in Batavia de Facto. In deze samenwerking tussen Batavia Groep en Fakton komt onze gezamenlijk ambitie om corporaties te helpen in het verbeteren en professionaliseren van hun vastgoedsturing tot zijn recht.

Met de ontwikkeling en inzet van innovatieve software en kennis is Batavia Groep toonaangevend in vastgoedsturing en vastgoedinformatie bij corporaties. Met onze gebundelde expertise versterken wij elkaar op betaalbaarheids-, beschikbaarheids- en kwaliteitsvraagstukken. Wij zoeken daarbij naar de goede balans tussen financieel en maatschappelijk rendement, tussen korte termijn resultaat en lange termijn impact.

Studieverenigingen

Actuele kennis en verbinding met jonge mensen met een frisse blik op de toekomst: het zijn voor ons belangrijke drijfveren om te investeren in nauwe relaties met verschillende studieverenigingen. Zo geven wij Masterclasses op diverse universiteiten en Inhousedagen bij ons op kantoor. Daarnaast dragen wij jaarlijks bij aan de FRESH Consultancy Week. Op deze manier geven wij mede inkleuring aan het toekomstperspectief van jonge, veelbelovende talenten. Wij bieden werkstudenten en stagiairs de mogelijkheid om bij Fakton een kijkje in de keuken te nemen en jaarlijks versterken verschillende gedreven afgestudeerden onze organisatie.

Certificaten

Wij willen ‘best in class’ zijn. Wij werken daarom continu aan de doorontwikkeling van ons vak, onze mensen en onze organisatie. Trots zijn wij op de certificaten die wij mogen dragen.