Herontwikkeling Watertoren Zandvoort

Fakton Development werkt als gedelegeerd ontwikkelaar namens de eigenaren aan de herontwikkeling van de watertoren in Zandvoort. Het beeldbepalende gebouw op steenworp afstsand van het Zandvoortste strand is een gemeentelijk monument. Doelstelling is het herontwikkelen van de leegstaande watertoren naar een woongebouw met op de naastgelegen gronden een nieuw appartementengebouw met parkeervoorzieningen.

Als gedelegeerd ontwikkelaar werkt Fakton Development in nauwe samenwerking met de gemeente Zandvoort aan een plan voor de herontwikkeling van de watertoren in combinatie met een nieuw appartementengebouw op het naastgelegen perceel. Door de ligging op een duin, de slechte staat van de watertoren en de beperkte ruimte is de herontwikkeling complex en uitdagend. Er wordt binnen het projectteam gezocht naar het optimale plan voor deze bijzondere locatie om een duurzaam en hoogwaardig ontwerp te kunnen realiseren.

De herontwikkeling van de watertoren ligt direct naast het Watertorenplein, waar een grote nieuwbouwontwikkeling wordt uitgewerkt bestaande uit vier appartementengebouwen op een ruime parkeervoorzieningen. Er zijn veel raakvlakken tussen beide ontwikkelingen, waardoor nauwe samenwerking en afstemming geregeld plaatsvindt. Daarnaast worden verschillende onderzoeken uitgevoerd ten behoeve van de verschillende benodigde procedures en de technische mogelijkheden in en om de toren.

Springtij Architecten
Bron: Springtij Architecten

Team
Robin Vriends
Associate Partner
Eigenschappen
Locatie:
Zandvoort
Opdrachtgever:
Maesveste
Beoogd programma:
Circa 30 vrije sector woningen
Opdrachttype:
Gedelegeerd ontwikkelaar
Project afbeeldingen

Meer weten over dit project?

Neem dan gerust contact op met Robin Vriends.