Fakton Course

Een integraal programma waarmee je in één kwartaal de inzichten en handvatten krijgt om de complexe opgaven in het ruimtelijk domein op te lossen.

Fakton Course | Fakton Intensives | Fakton Inhouse

Voor wie?

Overzie je het speelveld van alle betrokken stakeholders in jouw project en lukt het jou om samen met hen tot een optimaal resultaat te komen? Heb je voldoende kennis in huis om de verschillende belangen en risico’s in te schatten en besluitvorming te doorgronden? Lukt het jou om in deze onzekere tijden de businesscase van je project sluitend te krijgen?

Als jij antwoorden zoekt op deze vragen dan is het Fakton Course programma iets voor jou. Dit programma richt zich op professionals in het ruimtelijk domein van (gebieds)ontwikkelaars, planeconomen, beleggers, ruimtelijk ordenaars tot adviseurs met HBO/WO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar ervaring. Het gezamenlijk opleiden van professionals uit publieke en private organisaties vinden wij van belang, want alleen dan kun je daadwerkelijk met elkaar de huidige grote vraagstukken aanpakken.

Waarom?

Dit programma biedt verdieping en verbreding om de huidige complexe opgaven aan te pakken.

Na de opleiding:

· heb je meer inzicht in en begrip voor de verschillende stakeholders in het ruimtelijk domein;
· heb je een duidelijk beeld van alle risico’s en kansen in een project;
· kun je zelfstandig een businesscase doorgronden en ken je de impact van de ‘knoppen’;
· vergroot je als professional je impact en adviseer en onderhandel je effectief;
· ben je slagvaardiger in je optreden in dit werkveld.

Hoe?

De Fakton Course is een 8-daags intensief programma ontwikkeld vanuit ons financiële ambacht en de advies- en managementpraktijk van Fakton. Fakton zit aan veel directietafels in het ruimtelijk domein en werkt samen met haar opdrachtgevers aan passende oplossingen in deze onzekere tijd. Vanuit deze dagelijkse praktijk stellen wij graag onze (markt)kennis, advies- en onderhandelingsvaardigheden, onze rekenmodellen en actuele kengetallen ter beschikking.

Dit programma is voor deelnemers met minimaal 3 jaar werkervaring in het publieke en private domein die actief zijn in het vastgoed. Ervaren directors en partners van Fakton, aangevuld met uitstekende vakdocenten vanuit ons publieke en private netwerk, zijn jouw docenten. Ontwikkeling van kennis en vaardigheden, praktijkopdrachten en een management game staan centraal in de Fakton Course.

Maximaal 15 deelnemers volgen in één kwartaal gedurende 8 lesdagen 4 Modules. De tweede module heeft ook een avondprogramma plus een overnachting. Voordat je aan de Fakton Course begint, gaan we met jou in gesprek, zodat wij een goed beeld krijgen van je leerdoelen.

Startdatum: 12 september 2024

Programma Fakton Course

Planning

Module 1
12 september 2024 : 9.00u tot 17.00u
19 september 2024 : 9.00u tot 17.00u
26 september 2024 : 9.00u tot 17.00u

Module 2
3 oktober 2024 : 9.00u tot 19.00u (met diner en overnachting)
4 oktober 2024 : 9.00u tot 17.00u

Module 3
31 oktober 2024 – 9.00u tot 17.00u
7 november 2024 – 9.00u tot 17.00u

Module 4
14 november 2024 – 13.30u tot 18.00u

Inhoud programma

In Module I verdiep je je in de werking van de vastgoedmarkt en energietransitie, ga je zelf aan de slag met kengetallen en vastgoedrekenen en werk je aan een integrale businesscase. Je ontvangt van ons tijdens de sessies rekenmodellen en actuele kengetallen.

In Module II leer je in twee dagen om te werken aan relaties gebaseerd op vertrouwen, zodat je in complexe situaties met verschillende stakeholders en belangen effectief bent in beïnvloeding en onderhandeling. Met de nieuwste beïnvloedingsinzichten van Harvard en onderhandelingstechnieken van de FBI, leer je hoe je jouw persoonlijke effectiviteit kunt vergroten. Door meer zelfinzicht, een goede voorbereiding en bewust beïnvloedingsvaardigheden toe te passen, kun je niet alleen door WAT je zegt, maar ook HOE je het zegt jouw succes bepalen.

In Module III krijg je meer begrip van de context waarbinnen verschillende stakeholders in het ruimtelijk domein acteren. In deze sessies ontvang je van ons o.a. diverse samenwerkingsmodellen.

In Module IV sluiten we het programma af met een management game, waar je het geleerde in de voorafgaande Modules kunt toepassen. We werken met de integrale gebiedsontwikkeling Feyenoord XL.

In de digitale leeromgeving vind je slides ter voorbereiding op de sessies, uitleg van begrippen, praktisch toepasbare (reken)modellen en extra oefenopgaven.

De Fakton Course vindt deels plaats op het kantoor van Fakton in het WTC in Rotterdam en deels op Landgoed De Horst in Driebergen. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Studiebelasting

Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van circa 1 dagdeel in de week. Tussen de opleidingsdagen bereid je de volgende opleidingsdag voor of werk je aan huiswerk- en/of reflectieopdrachten.

Investering

€6.750,-

Dit is inclusief studiemateriaal en exclusief €500,- voor arrangementskosten.

Genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Betrokken en bevlogen

Docenten

Bevlogen in hun werk en als geen ander in staat om de soms ingewikkelde materie te vertalen naar interessante en begrijpbare trainingen. Onze docenten zijn allen, vaak al jarenlang, werkzaam in de advies en management praktijk van Fakton.

Anne van Eldonk

Anne van Eldonk

Partner en voorzitter Fakton
Ga naar LinkedIn

Léon van der Wal

Associate partner Fakton Academy
Ga naar LinkedIn

Chantal Keulen

Programmamanager Fakton Academy
Ga naar LinkedIn

Guido Mertens

Eigenaar Mertens advies
Ga naar LinkedIn

Meer informatie of inschrijven voor de Fakton Course?

Neem contact op met Léon van der Wal per e-mail academy@fakton.com of per telefoon +31 (0)6 25 63 93 56.