Fakton Energy

Maakt de energietransitie concreet

Om daadwerkelijk stappen te zetten in de energietransitie zijn concreetheid en wendbaarheid nodig. Deze ontstaan door toepassing van de principes van designthinking en scenariodenken: maak projecten concreet met een (snelle) analyse naar stakeholders, technische oplossing en financiën en breng de gevoeligheden in beeld met verschillende scenario’s.

Wie we zijn

Omdat we in 2050 klaar willen zijn

Wij voelen als ‘Energy’ de urgentie om op tijd over te gaan naar een CO2-neutraal energiesysteem. Op tijd is eigenlijk nog ruim vóór 2050. De doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 om de gemiddelde wereldwijd stijging van de temperatuur tot 1,5 graad te beperken, lijkt verder weg dan ooit. Wij voelen de urgentie die ons werk aan de energietransitie in de gebouwde omgeving bijzonder maakt: wij werken vanuit het besef dat we geen keuze hebben, dat we elke graad beperking van de wereldwijde opwarming moeten meepakken. Vanuit verschillende hoeken komen regelmatig geluiden dat het lastig wordt om 2050 te halen. De complexiteit zien wij natuurlijk, maar we zien ook de manier om het wél haalbaar te maken. 2050 niet halen is gezien de urgentie ook volstrekt geen optie. Onze ‘Why’ is daarom ‘omdat we in 2050 klaar willen zijn’.

Fakton Energy maakt de energietransitie concreet. Wij structureren strategieën, stutten strategische keuzes met heldere en diepgaande onderbouwing, verbinden partijen uit de energie- en vastgoedwereld aan elkaar in duurzame samenwerkingen en structureren technische oplossingen en hoogwaardige businesscases. Wij brengen de complexe inhoud terug tot de kern. Met strategie, financiën, techniek, en proces hand in hand. Onze oplossingen zijn grofweg in te delen in de volgende vier pijlers, waarbij we in elke opdracht verschillende ingrediënten met elkaar combineren tot de juiste effectieve mix voor de specifieke vraag. We krijgen een vraag, maken een diagnose en stellen vanuit de ingrediënten de best passende aanpak met het best passende team voor.

Ons werk

Meer over Fakton Energy

Projecten

Dagelijkse werken we aan deze duurzame projecten
Bekijk onze projecten

Nieuws

Lees het laatste nieuws over Fakton Energy
Lees verder

Fakton Academy

Versnellen van de Energietransitie door kennisdeling
Download de whitepaper

“De complexiteit zien wij natuurlijk, maar we zien ook de manier om het wél haalbaar te maken. 2050 niet halen is gezien de urgentie ook volstrekt geen optie.”

  • Wouter van den Wildenberg
    Energy
Neem contact op
Wat we doen

Wat we doen: structureren en verbinden

Verbinden

Het regisseren van complexe processen in de energietransitie
Lees verder

Structureren

Hoogwaardige technische oplossingen en integrale businesscases
Lees verder

Financieren

Innovatieve financieringsoplossingen voor de transitie
Lees verder

Verduurzamen

Structureren van de verduurzaming van vastgoed(portefeuilles)
Lees verder

Neem contact op

Wouter van den Wildenberg
Partner
Hans Otten
Partner