Energy

Omdat wij in 2050 klaar willen zijn

Wouter van den Wildenberg03zw
Heeft u een vraag met betrekking tot de energietransitie? Neem dan contact op met Wouter!
Neem contact op!
Heeft u een vraag met betrekking tot het verduurzamen van vastgoed(portefeuilles)? Neem dan contact op met Hans!
Neem contact op!
Fakton Energy

Maak de energietransitie concreet

Wij voelen als ‘Energy’ de urgentie om op tijd over te gaan naar een CO2-neutraal energiesysteem. Op tijd is eigenlijk nog ruim vóór 2050. De doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 om de gemiddelde wereldwijd stijging van de temperatuur tot 1,5 graad te beperken, lijkt verder weg dan ooit.

Wij voelen de urgentie die ons werk aan de energietransitie in de gebouwde omgeving bijzonder maakt: wij werken vanuit het besef dat we geen keuze hebben, dat we elke graad beperking van de wereldwijde opwarming moeten meepakken.

Vanuit verschillende hoeken komen regelmatig geluiden dat het lastig wordt om 2050 te halen. De complexiteit zien wij natuurlijk, maar we zien ook de manier om het wél haalbaar te maken. 2050 niet halen is gezien de urgentie ook volstrekt geen optie. Onze ‘Why’ is daarom ‘omdat we in 2050 klaar willen zijn’.

Bekijk ons team

“De complexiteit zien wij natuurlijk, maar we zien ook de manier om het wél haalbaar te maken. 2050 niet halen is gezien de urgentie ook volstrekt geen optie.”

  • Wouter van den Wildenberg03zw
    Wouter van den Wildenberg
    Energy
Neem contact op
Wij brengen de complexe inhoud terug tot de kern.

Wat we doen: structureren en verbinden

Fakton Energy maakt de energietransitie concreet. Wij zien dit als belangrijkste motor achter het op gang brengen van de energietransitie. Wij structureren strategieën, stutten strategische keuzes met heldere en diepgaande onderbouwing, verbinden partijen uit de energie- en vastgoedwereld aan elkaar in duurzame samenwerkingen en structureren technische oplossingen en hoogwaardige businesscases.

Financieren van de energietransitie: er kan meer

Om daadwerkelijk te komen tot stappen in de transitieopgave is het noodzakelijk om op een slimme manier te kijken naar de betaalbaarheid ervan.

Download hier de publicatie