Webinars Fakton Academy

Geregeld organiseert Fakton Academy webinars over een specifiek thema binnen het ruimtelijk domein. Kijk de webinars hier terug. 

Waarom zetten we nog in op warmtenetten?

donderdag 25 april 2024

Het zijn roerige tijden in warmteland. Dagelijks worden we geconfronteerd met kritische geluiden in de media over de betaalbaarheid van warmtenetten. Sociale huurders met stadswarmte betalen honderden euro’s meer, ondanks belofte: “We zijn genaaid”, luiden koppen. En ook: “We hebben geen verhaal wat eerlijk en helder is”. Maar laten we tegelijkertijd niet overhaast oordelen. Waarom blijven we nog inzetten op de ontwikkeling van warmtenetten? Is het niet verstandiger om te wachten of zelfs te stoppen?

Roy Hendriks (director bij Fakton Energy) en Saskia Geerts (senior consultant bij Fakton Energy) geven antwoord op de bovenstaande vragen.

Succesvolle samenwerking met passende governance

dinsdag 23 april 2024

Publieke en private partijen moeten binnen een gebiedsontwikkeling op verschillende momenten intensief samenwerken en dat vraagt om heldere afspraken en een duidelijke rolverdeling. Hoe combineer je de krachten van publiek en privaat? Wie draagt welke risico’s? Hoe behoud je de integraliteit binnen een gebiedsontwikkeling? En wat zijn de belangrijkste ingrediënten binnen een robuuste samenwerkingsvorm?

Aeisso Boelman (partner Fakton) en Tim van der Zaan (director Fakton Consultancy) geven je via dit webinar antwoorden op deze vragen.

De businesscase van betaalbare woningbouw

donderdag 8 februari 2024

De businesscase van betaalbare woningbouw stond centraal tijdens dit webinar. In vrijwel elke (gebieds)ontwikkeling moeten betaalbare woningen gerealiseerd worden. Maar wat is eigenlijk een betaalbare woning? Door en voor wie worden deze woningen gebouwd? Waar loopt het in de praktijk spaak? En onder welke voorwaarden is een betaalbare woning haalbaar te ontwikkelen? Erik Faber en Léon van der Wal gaven op bovenstaande vragen een helder antwoord tijdens dit korte webinar.

Meer informatie nodig? Neem contact op met Erik Faber, partner Fakton Development of Léon van der Wal, Associate Partner van Fakton Academy