Fakton Consultancy

Verkoop in Dialoog: Kunst en Complex in Rotterdam

Namens de gemeente Rotterdam begeleidden Marnix Uri en Edward van Schaijk de verkoopprocedure van het object Kunst & Complex, gelegen in het Merwe-Vierhavensgebied van Rotterdam.

Kunst & Complex bestaat uit een voormalige fabriek en kantoorgebouw van in totaal 5.700 m² bvo. De omgeving staat aan de vooravond van een enorme ontwikkeling: hier komt namelijk het Rotterdam Makers District / M4H. Een nieuwe stadswijk van Rotterdam, met ruimte voor innovatie maakindustrie, wonen en werken. Kunst & Complex is één van de eerste locaties die op de markt gebracht komt en geldt daarmee als een belangrijk vliegwiel voor de gebiedsontwikkeling M4H.

De gemeente gunde de locatie aan het consortium Team Crossing Keileweg, bestaande uit onder andere De Mannen van Schuim, Miss Clark en Kraaijvanger Architects. Zij ontwikkelen de locatie tot een levendige plek waar horeca en entertainment centraal staat. Binnen dat concept is een belangrijke rol weggelegd voor exploitanten Social Capital en Bank15, die hier sociale werkplekken realiseren. De selectie kwam tot stand via een Verkoop in Dialoog.

Testimonial Maarten Tans, Manager Dispositie gemeente Rotterdam (afdeling Vastgoed)

“Binnen de gemeente Rotterdam maakten wij nog weinig gebruik van het instrument ‘Verkoop in Dialoog’. Bij de verkoop van Kunst & Complex is deze methode ons erg goed bevallen. Door veel vrijheid aan de markt te laten en met marktpartijen tijdens de procedure te praten over hun ideeën, konden wij kiezen uit vier voorstellen die zeer divers en van hoge kwaliteit waren. Daaruit blijkt voor mij de meerwaarde van deze verkoopmethode.”

Team
Edward van Schaijk
Associé
Eigenschappen
Opdrachtgever
Gemeente Rotterdam
Opdrachttype
Verkoop in dialoog
Omvang project
Circa 5.700 m² BVO
Project afbeeldingen

Meer weten over dit project?

Neem dan gerust contact op met Marnix Uri.