Fakton Consultancy

Verkoop in dialoog: Cartesiusdriehoek Utrecht

Fakton Consultancy begeleidde de verkoop van de Cartesiusdriehoek namens NS Stations en de gemeente Utrecht middels een Verkoop in Dialoog procedure. Deze grote gebiedsontwikkeling is gegund aan MRP Development, Ballast Nedam en Meyer Bergman, die gezamelijk een zogenaamd ‘Blue District’ zullen realiseren.

Voor NS Vastgoed en de gemeente Utrecht voerden Aeisso Boelman en Marnix Uri een Verkoop in Dialoog uit voor de Cartesiusdriehoek in Utrecht. De Cartesiusdriehoek is een voormalig rangeerterrein, gelegen tegen de binnenstad van Utrecht. Eigenaar NS Vastgoed stelde samen met de gemeente Utrecht een koersdocument op, waarin zij haar hoge ambities voor de herontwikkeling van deze locaties vastlegde. De Cartesiusdriehoek moest een nieuwe stadswijk worden die maximaal invulling geeft aan de principes van Healthy Urban Living. In de verkoopprocedure werden marktpartijen uitgedaagd op deze ambities.

De winnaar van de ‘Verkoop in Dialoog’-procedure was het consortium MBM, bestaande uit MRP Development, Ballast Nedam en Meyer Bergman. Zij realiseren het Blue District: een woonwijk met 2.500 woningen, volledig gestoeld op de principes van een gezonde levensstijl.

Testimonial Sebastiaan de Wilde, directeur Vastgoed NS Stations

“Wij zijn trots op de gebiedsontwikkeling Cartesiusdriehoek in Utrecht. Fakton Consultancy begeleidde bij deze gebiedsontwikkeling onze selectie van een consortium voor de ontwikkeling van 2.500 woningen en 30.000 m² voorzieningen. De toegevoegde waarde zat in het proces dat gericht was op waardecreatie en hun verbindend vermogen tussen markt, gemeente Utrecht en NS. Samenwerken met het Fakton-team van Aeisso Boelman en Pieter-Bart Visscher was succesvol en plezierig.”

Team
Aeisso Boelman
Partner
Eigenschappen
Opdrachtgever
NS Stations en Gemeente Utrecht
Opdrachttype
Verkoop in dialoog
Omvang project
Circa 2.500 woningen en 20.000 m² BVO voorzieningen
Project afbeeldingen
Aeisso Boelman zw

Meer weten over dit project?

Neem dan gerust contact op met Aeisso Boelman.