Fakton Consultancy

Verkoop in Dialoog: Entreegebied Leiden Bio Science Park

Fakton Consultancy begeleidde de Verkoop in Dialoog procedure namens de Universiteit Leiden in samenwerking met de gemeente Leiden voor het Entreegebied van Campus Leiden Bio Science Park.

In opdracht van de Universiteit Leiden en de gemeente Leiden begeleidden wij het ‘Verkoop in Dialoog’-tenderproces van het Entreegebied. Dit betreft de ontwikkeling van een nieuw deel van de Campus Leiden Bio Science Park tot hét kloppende hart van de campus, waar studenten, onderzoekers, werknemers en bezoekers elkaar ontmoeten en kunnen verblijven. In het Entreegebied wordt rond het Universitair Sportcentrum een nieuwbouwvolume van ruim 50.000 m2 bvo gerealiseerd met onder meer ruim duizend huurwoningen, winkels, horeca en andere collectieve voorzieningen. Winnaar van deze tender werd het plan van het consortium onder leiding van ontwikkelaar en investeerder Yisheng Group met een ontwikkel- en ontwerpteam verder bestaande uit onder meer Lingotto, studentenhuisvester Student Experience, VenhoevenCS, Paul de Ruiter architecten en Landlab.

Testimonial Joek Kruiderink, Projectmanager Gebiedsontwikkeling Universiteit Leiden

“Met het plan voor het Entreegebied maken we een grote stap in de ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park. Fakton Consultancy begeleidde bij de selectie van een consortium voor de ontwikkeling van circa 1.200 huurwoningen met winkels, horeca en andere collectieve voorzieningen. De toegevoegde waarde van Fakton zat in het proces dat gericht was op waardecreatie en het verbindend van marktpartijen, Universiteit Leiden en de gemeente Leiden.”

Team
Madelon Lageveen
Madelon Lageveen
Partner
Eigenschappen
Opdrachtgever
Universiteit Leiden i.s.m. Gemeente Leiden
Opdrachttype
Verkoop in Dialoog
Omvang programma
Circa 50.000 m²
Project afbeeldingen
Madelon Lageveen

Meer weten over dit project?

Neem dan gerust contact op met Madelon Lageveen.