Fakton Consultancy

Verkoop in Dialoog: Delftseplein, Rotterdam

Fakton Consultancy begeleidde namens de gemeente Rotterdam de Verkoop in Dialoog procedure voor het 140 meter hoge gebouw aan het Delftseplein.

Tree house is het winnende ontwerp van Provast voor de locatie Delftseplein, naast het centraal station Rotterdam. Fakton begeleide de gemeente Rotterdam bij het verkoop- en projectmanagement van de ontwikkellocatie. Dialooggesprekken met de deelnemende partijen vormde een belangrijk onderdeel van de verkoop. Het resultaat: een woon- én werktoren van 140 meter naast station Rotterdam Centraal.

Het winnende ontwerp is niet zomaar gekozen. Het afgelopen jaar begeleidden wij de gemeente bij het inschijfproces, de dialooggesprekken met deelnemende partijen en de uiteindelijke beoordeling van de biedingen waarin zowel kwaliteit als prijs een rol speelden. Het was een intensief proces met veel stakeholders en verschillende belangen. Wij kijken met veel plezier terug op deze mooie uitdaging en wensen de partijen veel succes met de verdere uitwerking van de plannen en realisatie van het Tree House.

Testimonial Kees van Oorschot, Procesmanager Rotterdam Central District bij Stadsontwikkeling Rotterdam

“Fakton en de gemeente werkte effectief samen op het gebied van tender- en projectmanagement. Dit leidde tot een goed gunningsresultaat.”

Team
Eigenschappen
Opdrachtgever
Gemeente Rotterdam
Opdrachttype
Verkoop in Dialoog
Omvang programma
41.000 m²a (275 appartementen waarvan 30% in het sociale segment en 15.000 m²kantoorruimte)
Project afbeeldingen

Meer weten over dit project?

Neem dan gerust contact op met Lizanne Hartog.