Fakton Consultancy

Overvecht Utrecht - Strategisch sparringspartner & begeleiding Woningbouwimpuls

“Help ons in het toewerken naar en aanvragen van Woningbouwimpuls-subsidiegelden” vroeg gemeente Utrecht ons.

“Help ons in het toewerken naar en aanvragen van Woningbouwimpuls-subsidiegelden” vroeg gemeente Utrecht ons. In deze opdracht trad Fakton Consultancy op als strategisch sparringpartner en begeleider van:

  • het inrichten van het aanvraagproces;
  • de selectie van projecten;
  • vaststellen van de reikwijdte van de aanvraag, en
  • het schrijven van de aanvraagdocumentatie.

Het resultaat mag er zijn. Niet alleen kreeg gemeente Utrecht eind 2021 het volledige subsidiebedrag van EUR 13 miljoen toegezegd. Zij kreeg ook te horen dat er ‘een voorbeeldige aanvraag’ was ingediend. Met de subsidie wordt de versnelde bouw van 2.603 woningen, waarvan 66% betaalbaar, mogelijk. Een stevig maar ook noodzakelijk impuls aan de wijk Overvecht. De gemeente, de betrokken marktpartijen en Fakton Consultancy kijken terug op een prettig proces met een fantastisch resultaat.

“Wij zijn enorm tevreden over de inzet en ondersteuning van Fakton. De aanpak was helder, de financiële inbreng gedegen en we hebben ons voordeel gedaan met de enorme ervaring van Fakton met vergelijkbare subsidieaanvragen. Daarnaast, en dat is zeker niet onbelangrijk, hebben we heel prettig samengewerkt met de Fakton professionals. We zijn blij met het resultaat voor ons als gemeente, voor de wijk Overvecht en uiteraard de stad Utrecht als geheel.”

Team
Aeisso Boelman
Partner
Eigenschappen
Opdrachtgever:
Gemeente Utrecht
Aantal m²:
2.603 woningen, 36.607 m2 voorzieningen en 1.908 parkeerplekken.
Locatie:
Overvecht, Utrecht
Label:
Woningbouwimpuls
Project afbeeldingen
nathan03zw_employee_photo

Meer weten over dit project?

Neem dan gerust contact op met Nathan Westerhuis.