Benny Roelse

Per 1 maart is Benny Roelse als senior consultant gestart bij het groeiende Fakton Energy. Fakton Energy richt zich op de energievraagstukken in de gebouwde omgeving. Van het structureren van de integrale energie- en vastgoedbusinesscase tot het verbinden van partijen via duurzame overeenkomsten, het slim financieren en het trekken van complexe processen naar concrete resultaten.

“Wij zijn blij met de komst van Benny vanwege zijn hoogwaardige kennis van techniek en businesscase van duurzame energiesystemen, zijn persoonlijkheid en drive en de aanvulling vanuit zijn energie-achtergrond op het team. Met Benny zetten we weer de volgende stap naar het samenbrengen van vastgoed en energie binnen onze organisatie”, aldus Wouter van den Wildenberg, partner van Fakton Energy.

Na zijn studie Environmental Sciences & Industrial Ecology heeft Benny ruim 7 jaar bij Advies- en Ingenieursbureau Sweco gewerkt. Daar heeft hij met name voor verschillende organisaties haalbaarheidsonderzoeken uitgevoerd op gebied van warmtenetten, biomassacentrales, WKO-systemen en grootschalige zonneparken. De laatste 2,5 jaar ontwikkelde hij grootschalige zonneparken voor waterschappen, equity-partijen en stortplaatsen. Benny’s expertise ligt op het gebied van finance in relatie tot techniek en exploitatie van deze energiesystemen. Daarmee heeft hij veel toegevoegde waarde voor klanten van Fakton met strategische vraagstukken rond techniek, finance en exploitatie van duurzame energiesystemen op stads-, wijk en gebouwniveau.