Mitchel Knipscheer versterkt Fakton Energy! Als afstudeerder houdt hij zich bezig met prijsverdelingen voor zeer lage temperatuur 5e generatie warmtenetten. Dit sluit mooi aan bij zijn master Sustainable Energy Technology aan de TU Delft en zijn ambitie om verduurzaming van de gebouwde omgeving concreet te maken. Benieuwd naar meer? Lees het korte interview hieronder.

Wat studeer je?
Ik volg de master Sustainable Energy Technology aan de TU Delft, nadat ik daar eerder mijn bachelor in Werktuigbouwkunde heb afgerond.

Hoe ben je met Fakton Energy in contact gekomen?
Begin dit jaar begon ik mijn zoektocht naar een afstudeeropdracht. Ik wilde me graag met een vraagstuk rond de warmtetransitie bezighouden. In maart zou ik naar het Sustainability Career Event gaan om me te oriënteren, maar dat ging niet door vanwege Corona. Gelukkig kon ik online in contact komen met Fakton Energy en vonden we samen een onderwerp waarin veel uitdagingen liggen: prijsverdelingen voor zeer lage temperatuur 5e generatie warmtenetten.

Waarom heb je gekozen voor Fakton Energy?
Bij vraagstukken rond de energietransitie komen verschillende disciplines samen. Met mijn technische achtergrond koos ik bewust voor de financiële expertise van Fakton Energy. Het concreet maken en structuur aanbrengen in duurzame overeenkomsten en bijbehorende businesscases maken de transitie behapbaar. Bij Fakton krijg ik de mogelijkheid om daar lering uit te trekken. Deze financiële kennis is voor mij als ingenieur een waardevolle toevoeging op de weg naar een duurzamere wereld.

Waar kijk je naar uit?
Het moment dat het lukt de verschillende talen van zowel de energiewereld, techniek als financiële wereld vloeiend te spreken. Daar gaat deze afstudeerstage zeker bij helpen! De energie die het team uitstraalt werkt erg aanstekelijk, dus ik kijk met veel plezier uit naar de samenwerking. Ik heb er zin in!

Kennismaken?
Mitchel Knipscheer
m.knipscheer@fakton.com

Bekijk hier het artikel