Fakton Development

Gastcollege Financiële Haalbaarheid voor 250 TU Delft studenten.

Stebru Transformatie heeft met Altera Vastgoed een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling, realisatie en afname van De Groene Kaap, een project van ruim 450 huur- en koopwoningen op Katendrecht in Rotterdam. Bij het tot stand komen van deze overeenkomst heeft de plaatsingskracht van Fakton Capital in combinatie met de flexibiliteit en creativiteit van beide partijen geleid tot een eindresultaat dat zonder synergie niet tot stand was gekomen. Stebru en Altera zullen de komende periode nauw samenwerken om het project in volle vaart tot realisatie te brengen.

Robert Steenbrugge, commercieel directeur van Stebru: “In grote projecten kan Stebru door haar korte lijnen en vakmanschap het verschil maken. Meedenken en het inzien van elkaars belangen vormen daarin de basis; gezamenlijk de eindstreep halen met altijd zicht naar de toekomst. Vóór deze samenwerking sloot Stebru al overeenkomsten met Altera voor het ontwikkelingsproject Metropool (Rotterdam centrum) en het in aanbouw zijnde Tourmalijn (Ridderkerk).”

De Groene Kaap

Op een van de hipste plekken van Rotterdam verrijst de komende jaren het project de Groene Kaap: een groen woonconcept, waarin stad en natuur samenkomen. Op loopafstand van alle leisure, cultuur en gastronomie zowel op Katendrecht zelf als in het bruisende centrum van Rotterdam, maar met de intimiteit en saamhorigheid van een buurt waar mensen elkaar nog begroeten.

Het ontwerp van Bureau Massa bestaat uit vier stoere havengebouwen waar vijf woontorens uit verrijzen. De woonblokken worden via hoven, loopbruggen en daktuinen met elkaar verbonden tot een doorgaande groene route. Via een riante, gastvrije entree worden de bewoners en bezoekers verleid een kijkje te nemen in de gastvrije binnenwereld van De Groene Kaap. De glooiende binnenwereld wordt een aangename verblijfsruimte waar bewoners kunnen recreëren.

Woningen

De Groene Kaap vormt niet een thuis voor één doelgroep, maar voor vele stedelingen van alle leeftijden. Het woonprogramma van 450 huur- en koopwoningen in het midden en hoger segment is zeer divers en voorziet in de behoefte van een gevarieerd stedelijk publiek. “Wat dit project onder meer bijzonder maakt is het grote aantal eengezinswoningen naast de appartementen, om gezinnen voor de stad te behouden. Dit maakt het mogelijk volgende stappen in een wooncarrière te maken of als familie dicht bij elkaar te wonen”, aldus Steenbrugge.

De verschillende woningtypen zorgen voor een gemêleerde buurt die uitnodigt om contact te maken en samen actief te zijn. Op deze manier ontstaan niet vier losse bouwblokken, maar een sociaal, samenhangend en duurzaam woonconcept.

De begane grond huisvest diverse commerciële functies die het wonen in De Groene Kaap nog aantrekkelijker maken. Een brasserie, koffiebar of traiteur zorgen voor een levendige uitstraling maar ook zorggerelateerde functies of een kinderdagverblijf kunnen een prima ondersteunende functie zijn voor het wonen.