Volkshuisvestingstafel donderdag 2 november, WTC Rotterdam

In deze Volkshuisvestingstafel met als thema ‘Sector-overstijgend samenwerken’ wisselen we kennis uit, ontdekken we nieuwe perspectieven en smeden we nieuwe samenwerkingsverbanden.

Graag nodigen wij u namens Springco, Batavia Groep en Fakton uit voor de Volkshuisvestingstafel op donderdag 2 november, met als thema ‘Sector-overstijgend samenwerken’. Tijdens deze bijeenkomst staat het uitwisselen van kennis en ideeën om tot samenwerking met andere sectoren te komen centraal. Hiertoe organiseren we verschillende deelsessies waarin we het gesprek met u aangaan om nieuwe perspectieven te ontdekken en nieuwe samenwerkingsverbanden te smeden. Als gastspreker hebben we Jeroen Frissen uitgenodigd. Hij neemt ons mee in de wereld van de eerlijke stad. We ontvangen u graag bij Fakton op kantoor in het WTC Rotterdam.

Programma

14:30 uur: Inloop
15:00 uur: Kick-off: Jeroen Frissen
15:30 uur: Deelsessie I: Thema 1 & 2
16:15 uur: Centrale break
16:45 uur: Deelsessie II: Thema 3 & 4
17:30 uur: Afsluiter

Deelsessie 1: De opgave wonen & zorg

Een vergrijzende bevolking en een maximum van 130.000 verpleeghuisplekken. De druk van zorg vragende ouderen in de reguliere woningvoorraad neemt toe.
Door: Loek van Bergen en Henegouwen en Iris van Donselaar

Deelsessie 2: De opgave middenhuur

Woningnood is een groot probleem, waarbij middenhuurwoningen een belangrijk onderdeel zijn van de oplossing. In deze kennissessie bespreken we de uitdagingen en kansen van deze opgave.
Door: Michael Hesp en Gauthier Schmitz.

Deelsessie 3: Het verborgen potentieel van zachte data

Inzichten samen omzetten in actie: het benutten van zachte data om tot gerichte investeringen en beleidsontwikkeling te komen.
Door: Berend Schoone, Hank Groenhof en Lorence Marsdin.

Deelsessie 4: De startmotor zijn we samen

De energietransitie is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Maar wie begint en wie haakt aan? De sleutel tot een draaiende startmotor hebben we samen in handen. Benny Roelse en Chander Jagernath halen succesverhalen, maar ook missers aan.
Door: Benny Roelse en Chander Jagernath.

Neem deel en meld u aan