Fakton Executives

Pascal Sijstermans hebben wij ingezet als strategisch gebiedseconoom, bij de gemeente Breda bij het maken van de business case

’t Zoet is nu nog zand. Maar daar gaat de komende jaren veel verandering in komen. Deze plek in Breda, waar van 1872 tot 2005 nog suiker werd geproduceerd, verandert de komende jaren in een uniek, levendig nieuw stadsdeel op loopafstand van de binnenstad en het station.

’t Zoet is nu nog zand. Maar daar gaat de komende jaren veel verandering in komen. Deze plek in Breda, waar van 1872 tot 2005 nog suiker werd geproduceerd, verandert de komende jaren in een uniek, levendig nieuw stadsdeel op loopafstand van de binnenstad en het station.

In 2021 kochten de Gemeente Breda en de Provincie Noord-Brabant samen het voormalig CSM-terrein. De idee- en planvorming over de toekomst van dit ruim 26 hectare grote gebied wordt nu uitgewerkt. Landschaps- en stedenbouwkundig bureau West8 is ingehuurd voor het ontwikkelperspectief voor duizenden woningen en uiteenlopende commerciële voorzieningen.

Namens Fakton Executives helpt strategisch gebiedseconoom Pascal Sijstermans de gemeente Breda bij het maken van de business case. Dit omvat naast een initiële vertaling van het ontwikkelperspectief naar het maximale programma dat er gebouwd kan worden, ook het programma, de cashflow en de beheersing daarvan. Daarnaast heeft hij een actieve rol in het bepalen van de ontwikkel- en realisatiestrategie. ’t Zoet heeft de ambitie substantieel bij te dragen aan het terugdringen van het woningtekort en tegelijkertijd kansen te bieden voor nieuwe economische functies en leisure & cultuur in Breda. Het zal gaan bijdragen aan een aantrekkelijker, bereikbaar en concurrerend Brabant en zal de agglomeratiekracht van de provincie versterken.

Patrick van ’t Loo van gemeente Breda zegt over de samenwerking: “Pascal heeft de juiste kennis en ervaring om grondexploitaties en rekenmodellen helder en flexibel op te zetten. De ambities van gemeente Breda zijn voor hem een duidelijke leidraad en we waarderen zijn scherpte en kritische blik in dit traject. Het is daarnaast fijn samenwerken met Pascal die altijd rust en vertrouwen uitstraalt.”

#businesscase #transformatie #woningmarkt #FaktonExecutives

Team
Eigenschappen
Opdrachtgever
Gemeente Breda
Type opdracht
Interim assetmanagement
Project afbeeldingen

Meer weten over dit project?

Neem dan gerust contact op met Pascal Sijstermans