Fakton Consultancy

Businesscase en ontwikkelstrategie

Vanuit excellent financieel inzicht optimaal sturen

Adequate financiële regie is voor ons essentieel bij (her)ontwikkelingsopgaven, investeringsprogramma’s en beleggingsportefeuilles. Scherp zicht op de financiële component van projecten is noodzakelijk voor het toetsen van de haalbaarheid, optimaliseren van zowel het kwalitatieve als het financiële resultaat en het coördineren van investeringen. Een transparant uitgewerkte businesscase is het instrument voor deze exercities. De businesscase integreert niet alleen investeringen, uitgaven, inkomsten en financiën, maar dient ook als communicatiemiddel.

Het opstellen en uitwerken van businesscases van allerlei soorten: dat is sinds de oprichting van Fakton in 1981 het fundament van ons werk. De kennis en kunde van Fakton op het terrein van financiën én op het gebied van procesmanagement zetten wij in om te komen tot solide, transparante en daarmee duurzame businesscases. Dit doen wij voor alle partijen in het ruimtelijk domein en voor allerlei type vraagstukken.

Complexe opgaven vragen bovendien om een gedegen ontwikkelstrategie. Om een businesscase tot ontwikkeling te brengen moeten we de juiste partijen bij elkaar brengen, de belangen van deze partijen bij het project synchroniseren, de beleving van de urgentie van een project bewaken en een bestendige samenwerkingsvorm tot stand brengen. Dit geheel van proces en inhoud duiden wij aan als ontwikkelstrategie.

Meer weten?

Neem dan contact op met Aeisso Boelman.