Duurzaam ontwikkelen en beleggen

Duurzaamheid is een breed en relevant thema en omvat onderwerpen als ESG, houtbouw, energieoplossingen en sociale impact. Krijg inzicht in hoe je deze onderwerpen toepast op vastgoedprojecten en portefeuilles.

Duurzaamheid is een breed en relevant thema en omvat onderwerpen als ESG, houtbouw, energieoplossingen en sociale impact. In deze eendaagse Fakton Intensive krijg je inzicht in hoe je deze onderwerpen toepast op vastgoedprojecten en portefeuilles.

Werk jij bij een ontwikkelaar, belegger, woningcorporatie of zorginstelling en wil jij doorgronden hoe duurzaamheid toe te passen is in jouw werkveld dan is deze intensive iets voor jou. De training is geschikt voor starters en professionals met ruime werkervaring.

De Fakton Intensives worden verzorgd door ervaren directors en partners van Fakton en uitstekende vakdocenten uit de branche. Ontwikkeling van kennis en vaardigheden in combinatie met praktijkopdrachten staan altijd centraal in onze trainingen.

Leerdoelen

We werken volgens een pressure cooker en we vertalen containerbegrippen concreet naar de businesscase. Er is aandacht voor basistheorie maar de focus ligt vooral op de toepassing van de theorie. Je gaat dus daadwerkelijk zelf aan de slag. Na het afronden van deze Intensive heb je een beter inzicht in onderwerpen als ESG, houtbouw, energieoplossingen en social impact en hoe je deze onderwerpen toepast op vastgoedprojecten en portefeuilles.

Opzet programma

Voor deze eendaagse Intensive is plaats voor maximaal 12. Ter voorbereiding ontvang je een heldere uitleg van de belangrijkste duurzaamheidsbegrippen die tijdens de sessie behandeld worden. Tijdens de training staan we stil bij theorie- en diverse praktijkcasussen.

Goed begrip van de kennis staat centraal in onze opleidingen maar om de complexiteit van de opgaven aan te pakken heb je ook de juiste competenties en vaardigheden nodig. Daarom heeft persoonlijke ontwikkeling altijd een plek binnen onze opleidingen, dus ook binnen deze Intensive.

De Fakton Intensive vindt plaats op het kantoor van Fakton in het WTC in Rotterdam, goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Indeling programma

De volgende inhoudelijke thema’s komen gedurende deze dag aan bod:

 • Duurzaamheid in de beleggingsfase:
  • ESG en Paris Proof
  • Circulair beleggen
 • Duurzaamheid in de ontwikkelfase
  • Houtbouw
  • Energieoplossingen (warmtenet tot ESCO)
 • Het meten van sociale impact en hoe dit ontwikkelaar en belegger kan helpen.
 • De impact van duurzaamheid op waarde

Bovendien gaan we aan de slag met ‘Vaardigheden’: Hoe breng je belangen samen?

Docenten

Ronald Daalman – market director Fakton Development
Saskia Geerts – consultant Fakton Energy
Michael Hesp – market director Fakton Consultancy
Walter Bokern – Chief Information Officer Springco

Een veilige leeromgeving is voor ons belangrijk want dan kun je waardevol met elkaar sparren over de inhoud van de training, over jouw ervaringen én jouw werksituatie.

Data en investering

Datum               : 24 september 2024
Investering     : € 1.000,- ex BTW 

Schrijf je in
Bevlogen en betrokken

Docenten

Bevlogen in hun werk en als geen ander in staat om de soms ingewikkelde materie te vertalen naar interessante en begrijpbare trainingen. Onze docenten zijn allen, vaak al jarenlang, werkzaam in de advies en management praktijk bij Fakton.

Ontwikkelmanager

Ronald Daalman

Market Director Fakton Development
Ga naar LinkedIn

Saskia Geerts

Consultant Fakton Energy
Ga naar LinkedIn

Michael Hesp

Market Director Fakton Consultancy
Ga naar LinkedIn

Inschrijven of meer informatie over deze Intensive?

Neem contact op met Léon van der Wal per e-mail academy@fakton.com of per telefoon +31 (0)6 25 63 93 56.