In de derde week van februari heeft de wel bekende FRESH Consultancy Week weer plaatsgevonden. De case was dit jaar de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, vlakbij het Centraal Station. De studenten werden uitgedaagd om een (her)ontwikkelvisie te schrijven voor de bibliotheek. Deze visie moest in ieder geval bestaan uit een conceptuele visie, programmatische visie, ruimtelijke visie, visie op duurzaamheid en een visie op de (financiële) haalbaarheid. Zij werden bijgestaan door Marc den Hollander, Lizanne Hartog, Suzette Vinken, Aeisso Boelman, Anne van Eldonk en Madelon Lageveen van Fakton.

Na drie dagen hard werken aan de plannen was het tijd voor de presentaties. De verschillende studententeams gaven op geheel eigen wijze invulling aan de visie en presenteerden dit op de laatste dag van de Consultancy Week voor een vakjury.

Alle aanwezigen mocht stemmen op zijn favoriete plan, de publieksprijs werd gewonnen door groep 1. De uiteindelijke winnaar van de Consultancy week was groep 4, deze groep presenteerde het meest integrale en complete verhaal.

“Leuk om te zien dat de studenten met een open vizier naar een businesscase kijken, zonder persé in problemen te denken. De kaders die wij in ons werkende leven hebben ontdekt, beperkt de studenten nóg niet in hun conceptuele visie” – Marc den Hollander