Consultancy

Wouter: “Door de verscheidenheid aan opdrachten kan ik me breed oriënteren en ontwikkelen binnen de vastgoedsector”

Hi, ik ben Wouter en sinds februari 2019 werkzaam bij Fakton. Ik begon als afstudeer-stagiair vanuit TU Eindhoven. Ik werkte toen zowel aan mijn thesis als aan verschillende vastgoed-consultancy opdrachten. Na mijn afstudeerstage ging ik aan de slag als trainee bij Fakton Consultancy en Valuation.

Fakton is een bedrijf gericht op (financiële) vraagstukken in de stedelijke leefomgeving en op vastgoedorganisaties. Fakton heeft daarbij als doel om bij te dragen aan veerkrachtige steden en het creëren waarde voor de betrokken partijen. Ze hebben daarvoor verschillende ondernemingen: Capital, Consultancy, Valuation, Executives en Development. Omdat het een relatief klein bedrijf is, krijg je de kans om mee te kijken bij alle specialisaties.

Ik wilde graag bij een consultancy bedrijf aan de slag vanwege de diversiteit in opdrachten en opdrachtgevers. De verscheidenheid aan opdrachten geeft mij de kans om veel facetten van de vastgoedwereld te ontdekken en mij breed te oriënteren en ontwikkelen binnen de vastgoedsector.

Ik koos specifiek voor Fakton, omdat het bedrijf erg open is, veel is mogelijk en ze dachten gelijk met mij mee bij het eerste gesprek. Daarnaast is er een goede sfeer op het kantoor. Ik voelde mij gelijk welkom en omdat het geen groot bedrijf is, ken je iedereen snel.

“Je staat zelf aan het roer van je agenda en je opdrachten.”

Ik liep fulltime stage, waarvan ik meestal 4 dagen in Rotterdam werkte en een dag per week in een andere omgeving (op de universiteit, bibliotheek of gewoon thuis). Ja, dit was een andere tijd: pre-corona! Tijdens mijn stage kreeg ik alle vrijheid en vertrouwen om het naar eigen voorkeur in te delen en mijn afstuderen stond centraal. Fakton dacht hier ook wekelijks in mee. Daarnaast werkte ik mee aan diverse projecten. Ook hier bepaalde ik zelf hoe ik het indeelde.

In mijn huidige functie als trainee word ik nog verder wegwijs gemaakt in het werkveld waarin Fakton acteert. Zo werk ik aan gebiedsontwikkelingen, asset management strategieën, complexe vastgoedverkopen, taxaties en herontwikkeling business cases. Al met al heel breed. Later kan ik aan de slag als associate consultant, waarbinnen ook weer meerdere doorgroeimogelijkheden zijn.

Naast de projecten is er ook de Fakton Academy, een belangrijk meerdaags opleidingsprogramma om alle ‘nieuwkomers’ snel wegwijs te maken binnen Fakton. Hierin komen zowel inhoud (vastgoed, financiële rekenkunde), markten als methodieken aan bod.

“Fakton werkt erg op vertrouwen en flexibiliteit.”

Bij Fakton ervaar ik een sterk teamgevoel, iedereen is bezig een goed resultaat neer te zetten voor de opdrachtgevers. Er wordt samen overlegd en kennis gedeeld, maar ook informeler spreken mensen elkaar aan als ze even willen sparren. Fakton werkt erg op vertrouwen en flexibiliteit: je staat zelf aan het roer van je agenda en je opdrachten. Het is mede deze vrijheid in het werk wat ervoor zorgt dat ik het erg naar mijn zin heb bij Fakton.

Maar naast het werken, ook de sfeer binnen Fakton: de platte organisatiestructuur (iedereen is benaderbaar), de betrokkenheid van collega’s en natuurlijk ook de extra activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de Fakton wintersport, jaarlijkse studiereis, lunchlezingen, online quizen, wekelijkse borrels en wordt er samen gesport.

Samenvattend, Fakton is een bedrijf waar je als starter jezelf goed kan ontwikkelen en veel kan leren van het brede vastgoedspectrum waarin Fakton acteert.