Basistraining warmtetransitie

Het versnellen van de energietransitie vraagt om het concretiseren van de financiële businesscase en samenwerkingsmodellen op het raakvlak van energie en vastgoed.

Het versnellen van de warmtetransitie vraagt om deze concreet te maken: structureren van de financiële businesscase, bepalen van de beste technische oplossing en afwegen van effectieve samenwerkingsmodellen en de financiering ervan. Kom jij in je werk in aanraking met de warmtetransitie in de gebouwde omgeving en ben jij een nieuwkomer in dit werkveld dan kun je met deze Intensive de nodige kennis en vaardigheden verwerven.

Deze Fakton Intensive worden verzorgd door Roy Hendriks (director) en Saskia Geerts (consultant), beide werkzaam voor Fakton Energy. Zij hebben ruime ervaring in energietransitie vraagstukken en in het geven van trainingen en workshops hierover.

Leerdoelen

Na het afronden van deze Intensive heb je een duidelijker beeld van de diverse spelers in dit speelveld en de verschillende warmte oplossingen. Je hebt bovendien een beter begrip van de businesscase en financieringsmogelijkheden en je leert hoe je in samenwerking met andere stakeholders tot een concreet warmteproject komt. Er wordt gewerkt met zowel theorie- als praktijkvoorbeelden en je gaat zelf een businesscase voor een warmtenet beoordelen.

Opzet programma

Maximaal 15 deelnemers kunnen deelnemen aan deze twee-daagse Intensive. Ter voorbereiding ontvangt elke deelnemer toegang tot (basis)theorie en achtergrondinformatie. Tijdens de training staan we stil bij zowel theorie als diverse praktijk casussen. Je gaat zelf aan de slag met een businesscase voor een warmtenet.​ Ontwikkeling van kennis en vaardigheden in combinatie met praktijkopdrachten staan altijd centraal in onze trainingen.

Goed begrip van kennis staat centraal in onze opleidingen maar om de complexiteit van de opgaven aan te pakken heb je ook de juiste competenties en vaardigheden nodig. Daarom heeft persoonlijke ontwikkeling altijd een plek binnen onze opleidingen dus ook binnen deze Intensive.

De Fakton Intensive vindt plaats op het kantoor van Fakton in het WTC in Rotterdam. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Indeling programma

De volgende inhoudelijke thema’s rondom de ontwikkeling van warmtenetten komen gedurende de twee dagen aan bod:​​

  • Alle stakeholders, hun drijfveren en rekenmethoden;
  • Implicaties van de Wet collectieve Warmtevoorziening en Energiewet;
  • Basiskennis warmteoplossingen: WKO, warmtepomp, geothermie, aquathermie, restwarmte en het transport en distributie;
  • De integrale businesscase warmte;
  • Samenwerkingsmodellen, publieke warmtebedrijven en ESCo’s;
  • Wijze van structureren van de financiering van collectieve warmtenetten​

Bovendien gaan we aan de slag met ‘Adviesvaardigheden’ zowel bedoeld voor intern binnen je eigen organisatie als in de samenwerking met externe partijen met als doel het samenbrengen van belangen.

Docenten

Roy Hendriks – Director Fakton Energy
Saskia Geerts – Senior consultant Fakton Energy
Gastspreker van gemeente, woningcorporatie of energiepartij​

Een veilige leeromgeving is voor ons belangrijk want dan kun je waardevol met elkaar sparren over de inhoud van de training, over jouw ervaringen én jouw werksituatie.

Data en investering

Data                   : 6 en 7 maart 2024
Investering.    : €1.800,- ex BTW

Schrijf je in
Bevlogen en betrokken

Docenten

Bevlogen in hun werk en als geen ander in staat om de soms ingewikkelde materie te vertalen naar interessante en begrijpbare trainingen. Onze docenten zijn allen, vaak al jarenlang, werkzaam in de advies en management praktijk van Fakton.

Roy Hendriks

Director Fakton Energy
Ga naar LinkedIn

Saskia Geerts

Consultant Fakton Energy
Ga naar LinkedIn

Inschrijven of meer informatie over deze Intensive?

Neem contact op met Léon van der Wal per e-mail academy@fakton.com of per telefoon +31 (0)6 25 63 93 56.