Training warmtetransitie

Het versnellen van de energietransitie vraagt om het concretiseren van de financiële businesscase en samenwerkingsmodellen op het raakvlak van energie en vastgoed.

Voor wie?

Werk jij bij de gemeente, woningcorporatie of projectontwikkelaar aan de warmtetransitie en heb je behoefte aan meer uitleg, praktische voorbeelden en een helder overzicht van de stappen om te komen van een Transitievisie Warmte tot een eerste project? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Leerdoelen

Na het afronden van deze opleiding weet je: 

  • Wat het huidige beleid is binnen de warmtetransitie; 
  • Welke aardgasvrije warmte-oplossingen mogelijk zijn;  
  • Wanneer welke warmte-oplossing het meest voor de hand ligt; 
  • Wie de belangrijkste stakeholders zijn en je samenwerkingspartners; 
  • De businesscase van warmteoplossingen in relatie tot betaalbaarheid en financiering; 
  • Hoe je invulling geeft aan je regierol; 
  • Wat de impact is van het wetsvoorstel collectieve warmtevoorziening; 
  • Overzichtelijk stappenplan om te komen van een Transitievisie warmte tot een eerste warmteproject. 

Bovendien gaan we aan de slag met ‘Adviesvaardigheden’ zowel bedoeld voor intern binnen je eigen organisatie als in de samenwerking met externe partijen met als doel het samenbrengen van belangen. 

Opzet programma

Maximaal 12 deelnemers kunnen deelnemen aan deze twee-daagse Intensive. Ter voorbereiding ontvangt elke deelnemer toegang tot (basis)theorie en achtergrondinformatie. Tijdens de training staan we stil bij zowel theorie als diverse praktijk casussen. Ontwikkeling van kennis en vaardigheden in combinatie met praktijkopdrachten staan altijd centraal in onze trainingen. 

Goed begrip van kennis staat centraal in onze opleidingen maar om de complexiteit van de opgaven aan te pakken heb je ook de juiste competenties en vaardigheden nodig. Daarom heeft persoonlijke ontwikkeling altijd een plek binnen onze opleidingen dus ook binnen deze Intensive. 

De Fakton Intensive vindt plaats op het kantoor van Fakton in het WTC in Rotterdam. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Docenten

Dit programma wordt verzorgd door Roy Hendriks en Saskia Geerts, beiden werkzaam voor Fakton Energy. Roy en Saskia gaven de afgelopen jaren advies aan meer dan 50 verschillende gemeenten in Nederland. Ook zijn zij beide betrokken bij advisering van nieuwe wet- en regelgeving in de warmtetransitie voor EZK en kennen zij de businesscases van alle grote warmtepartijen in Nederland. Zij zijn beide enthousiast hun kennis uit adviesopdrachten te delen door middel van concrete praktijkvoorbeelden.

Roy Hendriks – Director Fakton Energy

Saskia Geerts – Senior consultant Fakton Energy

Gastspreker van gemeente, woningcorporatie of energiepartij

Een veilige leeromgeving is voor ons belangrijk want dan kun je waardevol met elkaar sparren over de inhoud van de training, over jouw ervaringen én jouw werksituatie.

Data en investering

Data:

28 en 29 mei 2024
17 en 18 september 2024

Investering :
€1.800,- ex BTW

Schrijf je in
Bevlogen en betrokken

Docenten

Bevlogen in hun werk en als geen ander in staat om de soms ingewikkelde materie te vertalen naar interessante en begrijpbare trainingen. Onze docenten zijn allen, vaak al jarenlang, werkzaam in de advies en management praktijk van Fakton.

Roy Hendriks

Director Fakton Energy
Ga naar LinkedIn

Saskia Geerts

Consultant Fakton Energy
Ga naar LinkedIn

Inschrijven of meer informatie over deze Intensive?

Neem contact op met Léon van der Wal per e-mail academy@fakton.com of per telefoon +31 (0)6 25 63 93 56.