Fakton Development

55 duurzame woningen in Raamdonksveer

Fakton Development werkt sinds 2018 als gedelegeerd ontwikkelaar namens Lunee Vastgoed uit Amstelveen aan de gebiedsontwikkeling van 55 woningen in de wijk Heereland te Raamsdonksveer. De ontwikkeling kenmerkt zich door een transformatie van sterk verouderde bedrijfsgebouwen naar een nieuw, duurzaam woongebied met bijzondere aandacht voor dijk langs De Donge en een gezonde waterhuishouding. 

Sinds 2018 heeft Fakton Development zich ingezet, in nauwe samenwerking met Lunee Vastgoed, om te komen tot een goede invulling de vierde fase van de woonwijk Heereland in het Brabantse Raamsdonksveer. In dit laatste deel van de woonwijk stonden oude bedrijfsloodsen en een supermarkt. In samenwerking met de gemeente Geertruidenberg is een stedenbouwkundige invulling opgezet die aansluiting vindt bij de voorgaande fases, de dijk langs de rivier De Donge en het aanwezige waterbergingssysteem.

De nieuwe wijk bestaat uit 40 grondgebonden woningen en 15 sociale huurappartementen. De woningen zijn verkocht aan particulieren, de 15 huurappartementen aan een woningcorporatie. De woningen zijn in samenwerking met een lokale makelaar verkocht, de appartementen middels een turn-key overeenkomst. In het plan is veel aandacht besteed aan de waterhuishouding. Door de ligging nabij rivier De Donge speelt grondwater een grote rol in het plangebied, waarbij er verschillende wadi’s zijn aangelegd. Bij hevige regenval is daarmee voldoende waterberging aanwezig.

Direct grenzend aan het plangebied werden gelijktijdig twee andere ontwikkelingen gerealiseerd, waardoor nauwe afstemming in de ontwikkelingsfase en uitvoeringsfase erg belangrijk was. Alle woningen zijn in 2020 opgeleverd, het appartementengebouw in 2021.

Testimonial Arthur van Neerijnen, Lunee Vastgoed:

“Met veel plezier hebben we samen met Robin Vriends van Fakton Development de ontwikkeling van fase IV van het project Heereland in Raamsdonksveer opgepakt. Vanaf het stedenbouwkundig schetsontwerp heeft Robin zijn kennis en kunde ingezet om naar een goedgekeurd stedenbouwkundig ontwerp te komen en tegelijkertijd een optimalisatie in de woningaantallen te bewerkstelligen. In de hobbelige route van het daaropvolgende ontwikkelings- en realisatietraject heeft Robin zich flexibel opgesteld om de diverse stakeholders mee te nemen in onze plannen. Het eindproduct is een prachtige afronding van de wijk Heereland met een gedifferentieerd aanbod van onder andere dure vrije sectorwoningen aan het water in combinatie met sociale huurwoningen voor jonge starters. Wij zijn trots op het project en uitermate tevreden over de inzet van Fakton Development.”

Team
Robin Vriends
Associate Partner
Eigenschappen
Locatie:
Heereland, Raamsdonksveer
Opdrachtgever:
Lunee Vastgoed
Opdrachttype:
Gedelegeerd ontwikkelaar
Woningen:
55 woningen
Project afbeeldingen

Meer weten over dit project?

Neem dan gerust contact op met Robin Vriends