Fakton Energy

Structureren

Hoogwaardige technische oplossingen en integrale businesscases

We structureren technische energieoplossingen en hoogwaardige businesscases. Het structureren van businesscases zit Fakton in het DNA, zo ook de integrale energie-vastgoedbusinesscase. De relatie tussen betaalbaarheid voor de eindgebruiker, haalbaarheid voor de overige stakeholders en duurzaamheid maken wij scherp.

We schetsen scenario’s en gevoeligheden ten behoeve van het duiden van optima. Dit doen wij voor alle denkbare technische energieoplossingen in de gebouwde omgeving, waarvoor wij de technische kennis in huis hebben. Tot slot structureren wij onze inzichten in de opgaven door het ordenen en visualiseren van grote datasets op een interactieve wijze.

Onze voorbeelden:

  1. Betaalbaarheid voor de bewoner en transparantie in de bijdrage aansluitkosten (BAK) aan de hand van een transparante integrale energie/ vastgoedbusinesscase.
  2. Inzicht in de businesscase van elke stakeholder, van bron, tot warmtetransporteur, warmteleverancier, vastgoedeigenaar tot energiegebruiker (en tevens vastgoedgebruiker).
  3. Snel inzicht in de gevoeligheden van de businesscase aan de hand van scenarioberekeningen.
  4. ‘Duurzaamheidsgeneigdheid’ bewoners en warmtekaarten aan de hand van big data in samenwerking met dochterbedrijf Springco | Urban Analytics.
  5. Inzicht in de financiële verschillen tussen alternatieve (technische) energie-oplossingen

Meer weten?

Neem dan contact op met Martijn Nawroth.