Fakton Consultancy

Portefeuille- en assetmanagement

Vastgoedsturing op strategisch en tactisch niveau

Het professionaliseren van vastgoedsturing binnen de publieke en private sector is een centraal thema. Binnen een voortdurende veranderende omgeving moeten woningcorporaties, gemeenten, zorginstellingen en universiteiten, bedrijven en commerciële beleggers hun maatschappelijke en financiële prestaties optimaliseren binnen een adequaat financieel kader.

Voor maatschappelijke partijen is een financieel kader gericht op de balans tussen continuïteit en het verbeteren van de maatschappelijke prestatie: bieden van huisvesting voor huishoudens met lagere inkomens, voor zorginstellingen en onderwijs en voor cultuur en sport.

Voor commerciële partijen bepalen de wensen van aandeelhouders en pensioenfondsen het financieel kader. Dit kader is veelal meer op rendement gericht zonder daarbij maatschappelijke doelen als duurzaamheid uit het oog te verliezen.

Portefeuille- en assetmanagement staat voor vastgoedsturing op strategisch en tactisch niveau. Informatie en data zijn daarbij essentieel als het fundament voor beslissingen.

De kracht van onze adviseurs zit in een ruime ervaring op dit gebied opgedaan in talrijke opdrachten voor woningcorporaties, zorginstellingen, gemeenten, maatschappelijke organisaties, universiteiten, rijksoverheid en beleggers. Ons platform van ondernemingen biedt aanvullende kennis en kunde: voor dataverwerking via SpringCo, voor energievraagstukken via Fakton Energy en voor het implementeren van langdurige veranderingen binnen uw organisatie via onze interimmers van Fakton Executives.

Meer weten?

Neem dan contact op met Chander Jagernath.