Rekenen aan gebiedsontwikkeling

Financiële regie in gebiedsontwikkeling begint bij een goed begrip van de kosten, opbrengsten en risico’s van het project. In deze intensive verdiep jij je in de financiële aspecten van een grond-exploitatie.

Rekenen aan gebiedsontwikkelingen is sinds de oprichting van Fakton in 1981 het fundament van ons werk. De kennis en kunde van Fakton op het terrein van financiën zetten wij in bij deze Intensive.

Deze Intensive is bedoeld voor starters en professionals met ruime werkervaring in het publieke en private domein die werken met grondexploitaties voor gebiedsontwikkelingen.

De Fakton Intensives worden verzorgd door ervaren directors en partners van Fakton en uitstekende vakdocenten uit de branche. Ontwikkeling van kennis en vaardigheden in combinatie met praktijkopdrachten staan altijd centraal in onze trainingen.

Leerdoelen

Na het afronden van deze Intensive heeft elke deelnemer een beter begrip van de kosten, opbrengsten en risico’s van een project. Je krijgt voldoende tools aangereikt om je slagvaardigheid ten aanzien van grondexploitaties te vergroten en je doorziet de financiële aspecten. Er wordt gewerkt met  theorie- en praktijk-casussen en je gaat zelf aan de slag met het opstellen en optimaliseren van een grondexploitatie.

Opzet programma

Voor deze tweedaagse Intensive is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Ter voorbereiding ontvangt elke deelnemer toegang tot (basis)theorie en achtergrondinformatie. Tijdens de training staan we stil bij theorie-en diverse praktijkcasussen.

Goed begrip van de kennis staat centraal in onze opleidingen maar om de complexiteit van de opgaven aan te pakken heb je ook de juiste competenties en vaardigheden nodig. Daarom heeft persoonlijke ontwikkeling altijd een plek binnen onze opleidingen, dus ook binnen deze Intensive.

De Fakton Intensive vindt plaats op het kantoor van Fakton in het WTC in Rotterdam of op Landgoed de Horst in Driebergen. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Indeling programma

De volgende inhoudelijke thema’s komen gedurende de twee dagen aan bod:

  • Actief en passief grondbeleid​
  • Grondexploitatiekosten​
  • Grondwaarde en relatie vastgoedexploitatie en grondexploitatie
  • Kostenverhaal​ anterieur en exploitatieplan
  • Complexwaarde en inbrengwaarde​
  • Optimaliseren van de kasstromen​
  • Flexwoningen​ en tijdelijke invulling

Bovendien gaan we aan de slag met ‘Vaardigheden’:​

  • Intern en extern adviseurschap​
  • Communiceren van complexe materie​

Docenten

Léon van der Wal – Associate partner Fakton Academy
Jordi Grolleman – Consultant Fakton Consultancy

Een veilige leeromgeving is voor ons belangrijk want dan kun je waardevol met elkaar sparren over de inhoud van de training, over jouw ervaringen én jouw werksituatie.

Data en investering

Data                  : 28 en 29 februari 2024
Investering     : € 1.800,- ex BTW

Inschrijven
Bevlogen en betrokken

Docenten

Bevlogen in hun werk en als geen ander in staat om de soms ingewikkelde materie te vertalen naar interessante en begrijpbare trainingen. Onze docenten zijn allen, vaak al jarenlang, werkzaam in de advies en management praktijk bij Fakton.

Léon van der Wal

Associate partner Fakton Academy
Ga naar LinkedIn

Jordi Grolleman

Consultant Fakton Consultancy
Ga naar LinkedIn

Inschrijven of meer informatie over deze Intensive?

Neem contact op met Léon van der Wal per e-mail academy@fakton.com of per telefoon +31 (0)6 25 63 93 56.