Energy

Fakton Energy benoemt Roy Hendriks tot Associate Partner

Benoeming

Rotterdam, 7 mei 2024 – Fakton heeft Roy Hendriks  benoemd tot Associate Partner en daarmee mede-eigenaar van Fakton Energy, waar hij het afgelopen jaar Director was. Roy werkt sinds 2020 bij Fakton Energy.

Roy Hendriks heeft inmiddels acht jaar ervaring in het energiewerkveld en werkt als strategisch adviseur aan diverse toonaangevende projecten. Roy is als Associate Partner samen met partners Wouter van den Wildenberg en Hans Otten verantwoordelijk voor de verdere groei en ontwikkeling van Fakton Energy.

Wouter van den Wildenberg is blij met de toetreding van Roy Hendriks als Associate Partner van Fakton Energy: “Roy kan in deze nieuwe rol verder bouwen aan de ontwikkeling van ons team en onze financieel-strategische dienstverlening in de breedte op de terreinen van de energiedragers warmte, elektriciteit en duurzame gassen, verder verfijnen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat wij met Roy als mede-aandeelhouder nog meer impact maken in de energietransitie.”

Fakton Energy is één van de ondernemingen binnen het Fakton platform. Naast de financieel-strategische adviespraktijk gericht op slim structureren en vormgeven van effectieve Publiek-Private Samenwerking in vastgoed- en gebiedsontwikkeling, biedt Fakton Energy deze dienstverlening voor de energietransitie. Energie en vastgoed zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Fakton zet zich hiermee in voor de grote maatschappelijke opgaven in de energietransitie en de woningmarkt.

Anne van Eldonk, voorzitter van Fakton:  “Wij vinden het heel belangrijk binnen Fakton om jonge mensen een groeiperspectief te bieden binnen onze ondernemingen. Met de toetreding van Roy (31) ben ik ervan overtuigd dat Fakton Energy nog sterker staat in het complexe speelveld van de energietransitie waar tal van uitdagingen voor ons liggen.”