Fakton Development

Ontwikkeladvies De Sax, Wilhelminapier Rotterdam

Op de Wilhelminapier te Rotterdam wordt De Sax op de kavels Havana en Philadelphia ontwikkeld door ontwikkelcombinatie Synchroon en BPD. Vanuit Fakton Development maken we deel uit van het ontwikkelteam en sturen op technische, commerciële en procedurele aspecten.

Aan de Wilhelminakade te Rotterdam, net naast het Luxortheater, ontstaat een nieuw Rotterdams icoon: De Sax. Met zijn kenmerkende brug, ontworpen door MVDRV, zal De Sax een bijzondere bijdrage leveren aan architectuurstad Rotterdam. De totale ontwikkeling van De Sax omvat circa 900 appartementen, 350 parkeerplaatsen (onder- en bovengronds) en een commerciële plint. De totale ontwikkeling bedraagt ongeveer 95.000 m² BVO. De Havanatoren wordt 175 meter hoog.

Gedurende het ontwikkelproces is er geanticipeerd op de economische veranderingen. Was er eerst nog een hotel gepland, is deze door de covid-19 crisis uit het plan gehaald. Ook de bouwkostenstijgingen hebben tot een ingrijpende verbetering van het woonprogramma geleid. In dit proces heeft Fakton Development in het ontwikkelteam een bijdrage geleverd in de commerciële uitwerking en financiële haalbaarheid.

Ontwerp en foto’s: MVRDV

Team
Ronald Daalman
Director-Ontwikkelingmanagement
Eigenschappen
Locatie:
Rotterdam
Opdrachtgever:
Ontwikkelcombinatie BPD en Synchroon
Opdrachttype:
Ontwikkeladvies
Project afbeeldingen
ronald-daalman-zw_employee_photo

Meer weten over dit project?

Neem dan gerust contact op met Ronald Daalman.