Fakton Consultancy

Verkoop in Dialoog: Westersingel in Rotterdam

Fakton Consultancy begeleidde de Gemeente Rotterdam bij de verkoop van het voormalige gemeentekantoor aan Westersingel 18-20. De verkoop vondt plaats door middel van een verkoop in dialoog. Op 29 april 2021 meldde de gemeente Rotterdam dat zij projectontwikkelaar VORM als beoogd koper heeft geselecteerd.

Fakton Consultancy begeleidde de Gemeente Rotterdam bij de verkoop van het gebouw op basis van een zogenaamde verkoop in dialoog: een openbare verkoopprocedure met voorselectie. Dit deed Fakton Consultancy in samenwerking met Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting.

Met het voornemen tot gunning geeft de gemeente aan dat het plan van Vorm Ontwikkeling het béste plan is voor het gebouw en het gebied. Hierbij koopt een slagvaardige partij het gebouw van de gemeente en zorgt koper met de transformatie voor een impuls voor het gebied door de verbinding die ze voor ogen hebben. In de verkoopprocedure woog kwaliteit zwaarder dan de koopprijs.

Het voormalige gemeentekantoor bestaat oorspronkelijk uit drie naast elkaar gebouwde gebouwen die in 1961 zijn verbouwd tot één kantoorgebouw. Het complex bestaat uit vijf bouwlagen op een vrijwel rechthoekige kavel. Het complex heeft een oppervlakte van circa 4.230 m² BVO op een totale plot van circa 1.961 m² ondergrond.

Lees het nieuwsbericht vanuit de Gemeente Rotterdam. 

Team
Marlissa vd Kreeke3zw
Marlissa van de Kreeke
Senior Consultant
Eigenschappen
Opdrachttype
Verkoop in dialoog
Opdrachtgever
Gemeente Rotterdam
Project afbeeldingen
Marlissa vd Kreeke3zw

Meer weten over dit project?

Neem dan gerust contact op met Marlissa