Essentials energietransitie

Het versnellen van de energietransitie vraagt om het concretiseren van de financiële businesscase en samenwerkingsmodellen op het raakvlak van energie en vastgoed.

Het versnellen van de energietransitie vraagt om het concretiseren van de financiële businesscase en samenwerkingsmodellen op het raakvlak van energie en vastgoed.​ ​Kom jij in je werk in aanraking met de energietransitie in de gebouwde omgeving en wil je de financiële en organisatorische kant doorgronden, dan is deze Intensive voor jou. De Intensive is geschikt voor starters en professionals met ruime werkervaring.

Deze Fakton Intensive wordt verzorgd door Roy Hendriks (director) en Saskia Geerts (consultant), beiden werkzaam voor Fakton Energy. Zij hebben ruime ervaring met vraagstukken rondom energietransitie en het geven van trainingen en workshops over dit onderwerp.

Leerdoelen

Na het afronden van deze Intensive heb je een duidelijker beeld van de diverse actoren of partijen in dit speelveld en de verschillende warmteoplossingen. Je doorziet bovendien sneller de businesscase en de financieringsmogelijkheden en je leert hoe je in samenwerking met andere stakeholders tot een concreet warmteproject komt. Er wordt gewerkt met voorbeelden uit de theorie en de praktijk en je gaat zelf een businesscase beoordelen voor een warmtenet.

Opzet programma

Voor deze tweedaagse Intensive is plaats voor maximaal 15 deelnemers.  Ter voorbereiding ontvang je als deelnemer toegang tot (basis)theorie en achtergrondinformatie.

Tijdens de training staan we stil bij theorie en diverse praktijkcasussen. Je gaat zelf aan de slag met een businesscase voor een warmtenet.​ Ontwikkeling van kennis en vaardigheden in combinatie met praktijkopdrachten staan altijd centraal in onze trainingen.

Goed begrip van kennis staat centraal in onze opleidingen maar om de complexiteit van de opgaven aan te pakken heb je ook de juiste competenties en vaardigheden nodig. Daarom heeft persoonlijke ontwikkeling altijd een plek binnen onze opleidingen, dus ook binnen deze Intensive.

De Fakton Intensive vindt plaats op het kantoor van Fakton in het WTC in Rotterdam of op Landgoed de Horst in Driebergen. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Indeling programma

De volgende inhoudelijke thema’s komen aan bod:​

  • Speelveld: actoren en beleid​
  • Implicaties van de Wet collectieve Warmtevoorziening en Energiewet​
  • Basiskennis technische oplossingen​
  • De integrale businesscase warmte​
  • Samenwerkingsmodellen en ESCo’s​
  • Financieringsmogelijkheden​

Bovendien gaan we aan de slag met ‘Adviesvaardigheden’ bedoeld voor intern gebruik binnen je eigen organisatie als in de samenwerking met externe partijen met als doel het samenbrengen van belangen.

Docenten

Roy Hendriks – Director Fakton Energy
Saskia Geerts – Consultant Fakton Energy
Gastspreker van gemeente, woningcorporatie of energiepartij​

Een veilige leeromgeving is voor ons belangrijk want dan kun je waardevol met elkaar sparren over de inhoud van de training, over jouw ervaringen én jouw werksituatie.

Data en investering

Data                   : 28 en 29 juni 2023
Investering     : € 1.800,- ex BTW

Bevlogen en betrokken

Docenten

Bevlogen in hun werk en als geen ander in staat om de soms ingewikkelde materie te vertalen naar interessante en begrijpbare trainingen. Onze docenten zijn allen, vaak al jarenlang, werkzaam in de advies en management praktijk van Fakton.

Roy Hendriks

Director Fakton Energy
Ga naar LinkedIn

Saskia Geerts

Consultant Fakton Energy
Ga naar LinkedIn

Inschrijven of meer informatie over deze Intensive?

Neem contact op met Léon van der Wal per e-mail academy@fakton.com of per telefoon +31 (0)6 25 63 93 56.